Het onzichtbare leven van Addie LaRue

By VE Schwab

Rating: 5 out of 5.

Boeken heeft ze ontdekt, zijn een manier om duizend levens te leiden – of om kracht te vinden in een heel lang leven.

We volgen Addie die, na een deal met de duivel, door iedereen die ze ontmoet vergeten wordt. Een deal waar een groot nadeel aan vastzit, maar die er ook voor zorgt dat Addie de wereld buiten het dorp waar ze opgroeide kan zien.

Voor ik aan dit boek begon had ik veel mixed reviews gelezen, en een ding is inderdaad zeker, dit boek is iets helemaal anders dan Schwab’s eerdere boeken. Het onzichtbare leven is heel lyrisch geschreven en op zo een manier opgebouwd dat je heel veel van Addie meekrijgt. Je ziet de dieptes, maar ook de hoogtes en is dat niet hoe het leven voor iedereen is. Vandaag de dag moet alles perfect zijn, want als we eerlijk zijn wie wil dat heel de wereld weet dat het eigenlijk niet goed met je gaat? 

Tijdens het lezen van Het onzichtbare leven werd het me duidelijk dat het leven niet perfect is en ook niet zo hoort te zijn. Je zou denken dat Addie alles heeft na haar deal, maar er zat een grote keerzijde aan deze wens en de vraag is alleen maar of die keerzijde het waard was. Het onzichtbare leven van Addie LaRue is een rollercoaster aan emoties. Je leest alles vanuit Addie’s standpunt en je voelt wat ze meemaakt. Je voelt het verraad, maar ook de liefde.

Ik kan niets slecht zeggen over dit boek, ik heb geweend, ik heb gelachen en ik ben kwaad geworden en dat is wat een boek perfect maakt. Wanneer een auteur je zo mee kan slepen in een verhaal en ervoor zorgt dat je alles voelt, dat is wat ervoor zorgt dat je een boek niet gauw zal vergeten. 

Want ja, ik herinner me Addie en zal dit voor de rest van mijn leven blijven doen. 

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing maar ik heb Het onzichtbare leven van Addie LaRue een 5/5 gegeven en ik kijk al uit naar de dag dat ik deze ga herlezen en dat ik weer helemaal meegetrokken kan worden door de emoties! Ik heb dit boek gebuddyread met Janne (@words.n.wonders) lees zeker ook haar review hier!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: